Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Maar liefst 35 Formule 3 auto's in voorprogramma Spa Summer Classic!

Uitgegeven door Dirk Kempen • 20 juni 2017 08:56 • Print artikel

De Spa Summer Classic heeft ook in 2017 een ijzersterk programma. Waar de klassieke autoīs voor de Spa 3 Hours het hoofdprogramma vormt, is ook het bijprogramma erg interessant. De diverse (overgebleven) Formule 3 organisaties hebben samengewerkt en 35 Formule 3 auto's aan de start gebracht.


Hoewel er op professioneel niveau nog slechts twee officiŽle Formule 3 kampioenschappen zijn (het Europese en Japanse kampioenschap) zijn er nog andere Formule 3 organisaties actief. De Britse F3 Cup, Oostenrijks F3 Cup en Italiaanse Formule 2 zijn de belangrijkste kampioenschappen die gebruik maken van Formule 3 auto's. Dat Formule 3 auto's er nog volop zijn bewijst de deelnemerslijst. Naast enkele auto's uit eind jaren 90 en het begin van dit millennium doet er vooral modern materieel mee. Enkele Britse en Italiaanse rijders rijden zelfs met de modernste Dallara F312.

Omdat de huidige Europese Formule 3 kampioenschappen 'open' kampioenschappen zijn, doen er ook andere auto's mee. Op de deelnemerslijst staan ook voormalig Formule Renault, Formule BMW en moderne Formule 4 auto's.

De races op 24 en 25 juni tellen mee voor het Oostenrijkse en Italiaanse kampioenschap. De Britse rijders kunnen geen punten scoren. Het evenement is gratis toegankelijk voor publiek.



MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS