Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

LINE-UP: Team Motopark heeft rijdersline-up compleet met Eriksson, Soori en Sato

Uitgegeven door Nick van den Berg • 14 februari 2017 13:03 • Print artikel

Motopark heeft de rijdersline-up compleet met Joel Eriksson, Keyvan Andres Soori en Marina Sato. De Duitse coureur Keyvan Andres Soori promoveert in 2017 naar het Europese Formule 3 kampioenschap met het Duitse Motopark. De 16-jarige Duitser debuteerde vorig jaar in de Europese Formula Open met Carlin Motorsport en eindigde daar als twaalfde. Soori maakte afgelopen november zijn debuut in een Europese F3-auto in de Macau GP met Mücke Motorsport waar hij als achttiende finishte. Soori was de afgelopen jaren actief in de Amerikaanse junior single seaters klassen. In 2014 won hij de Formula Skip Barber Winter Series en reed de twee daarop volgende seizoenen in de Indy’s USF2000.

 Keyvan Andres Soori

“Ik ben enorm blij om in 2017 voor Motopark te mogen uitkomen in het Europese Formule 3 kampioenschap. Het is één van de meest toonaangevende junior klassen onder de F1. Ik kijk er enorm naar uit, maar het zal een leerzaam en moeilijk eerste jaar gaan worden. Het meest belangrijke is om mijzelf te verbeteren gedurende het seizoen en hoop dat ik de tijd krijg van Motopark,” aldus Soori.

Bij Team Motopark krijgt Marino Sato de kans om te racen naast de zeer ervaren Zweed Joel Eriksson, die de rookie titel won in 2016, en de Duitser Keyvan Andres Soori.

“De laatste twee jaar heb ik geracet in het Italiaanse FIA F4 kampioenschap”, zei Sato. “Afgelopen december heb ik getest bij verschillende FIA F3 teams met hun F3-wagens in Portugal en Spanje. Na overleg met mijn management en familie heb ik besloten om in 2017 een vol seizoen met Motopark in het Europese kampioenschap FIA F3 te racen.”

“Ik wil de teamleden van Vincenzo Sospiri Racing bedanken, voor het geven van de kans om ervaring op te doen in het racen in eenzitters en het me laten gaan naar een volgende stap in mijn carrière. Ook wil ik Team Motopark bedanken omdat ze mij een heel seizoen laten racen.”

“Als je het goed doet in het Europese kampioenschap F3 betekent dat dat je de opstap kan maken naar de Formule 1, maar het betekent ook dat het een uitdagend kampioenschap is. Ik ben een rookie dus ik weet dat het geen makkelijke opdracht wordt. In plaats van me te gaan haasten om resultaten te boeken, wil ik geleidelijk aan ervaring opdoen en er een positief seizoen van maken, gericht op mijn toekomst. Ik kan niet wachten voor de tests in maart en de eerste race in april.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS