Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Guan Yu Zhou start in 2017 weer voor Prema en gaat voor winst in de FIA Formule 3

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 december 2016 15:03 • Print artikel

Het Prema Team kondigde met trots aan dat ze een contract hebben afgesloten met Guan Yu Zhou voor het seizoen 2017 in het FIA F3 Europees Kampioenschap. De 17-jarige Chinees komt van de Ferrari Academie en keert terug nadat hij al eens in de Single-seater had gereden bij het Italiaanse team in 2015. Als deelnemer in de Italiaanse Formule 4, wist de in Shanghai geboren coureur als tweede te finishen in het klassement met een totaal van drie overwinningen achter zijn naam. Zhou heeft ook een aantal races meegereden in de Duitse ADAC serie.

Guan Yu Zhou

Na het zijn eerste seizoen in het Europese Formule 3 kampioenschap, is Zhou dus weer terug bij de Prema-renstal met als doel; een gooi naar het kampioenschap. Lance Stroll die voorheen bij Prema reed, heeft nu een contract voor de F1 bij Williams.

De teammanager van Prema, René Rosin, heeft er duidelijk zin in: "Ik ben er zeer gelukkig mee om Zhou en de Ferrari Academie welkom te heten in ons Formule 3 team. We hebben al eerder met hem gewerkt in 2015, waar Zhou met onze hulp kon groeien en daar konden we al waarderen wat hij deed met de Single-seater. Ik weet zeker dat hij het goed zal doen in 2017, de ervaring die Guan heeft opgedaan in het seizoen 2016 is waardevol. Ik hoop dat hij de eerste Chinese coureur word met een overwinning in de Europese competitie."

Guan Yu zelf is duidelijk gemotiveerd: "Ik vind het een eer om bij de Prema-familie te horen, ik heb al in 2015 met plezier bij ze gewerkt en ik kijk er naar uit om dat aanstaand jaar weer te doen. In de afgelopen jaren hebben ze grote successen behaald in de FIA Formule 3 en ik zal mijn best doen om die lijn door te trekken in 2017."

Rosin liet in een eerder interview nog doorschemeren dat Mick Schumacher ook wel klaar is voor de overstap naar de F3. De zoon van de legendarische zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, reed afgelopen jaar voor het Prema team een niet onverdienstelijk seizoen binnen de Formule 4, zowel in de Duitse als ook in de Italiaanse competitie en wist in beide als tweede te eindigen in het klassement. /Door Mitchell Koolen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS