Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Geen Masters of Formule 3 op Circuit Zandvoort dit jaar, maar geen definitief vaarwel

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 april 2017 17:38 • Print artikel

Dit jaar staat de Masters of Formula 3 op het Circuitpark Zandvoort niet meer op de kalender. Het betekent echter niet het einde van de race waarin de jonge coureurs zich in de kijker van de Formule 1 kunnen rijden. De organisatoren willen de wedstrijd in 2018 weer gaan houden.

2017 Masters of Zandvoort

De wedstrijd staat sinds 1991 op de kalender, maar is slachtoffer geworden van de nodige wijzigingen in de kalender van het circuit aan de Noordzeekust. In 2015 en 2016 werd de race gehouden tijdens het weekend van de ADAC GT Masters, maar deze is dit jaar naar juli verplaatst. Ondertussen zijn de DTM- en de Europese F3-kampioenschappen naar augustus verschoven, waardoor de race voor het kampioenschapsweekend gereden had moeten gaan worden. Dit is in strijd met de testregels van het F3 Europees Kampioenschap.

“Het vindt dit jaar niet plaats, maar we nemen een pauze van een jaar”, zegt de coördinator van de F3-race, Barry Bland tegen het Engelse Autosport.com. “Omdat we niet in staat zijn om te voldoen aan de datumregels van de FIA. We hadden het erna moeten houden en doordat hun Formule 3-race zo laat op de kalender staat, was er geen datum beschikbaar. De teams die we vroegen wilden het evenement in hun kalender, maar de FIA-regels verbieden dit en we konden vooraf geen toestemming van de FIA krijgen. We hopen en verwachten dat het een jaar eraf is en we in de toekomst voldoen aan de FIA-regels.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS