Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

F3-talent Cassidy richt zich op Japan: "Ik hou van die race cultuur"

Uitgegeven door Dirk Kempen • 12 februari 2017 13:24 • Print artikel

Nick Cassidy blijft voor 2017 in dienst bij TOM's, het door Toyota ondersteunde fabrieksteam. De Nieuw-Zeelander die in 2016 vaak vooraan meestreed in de Europese Formule 3, rijdt in 2017 in Japan. "Alleen Le Mans zal me terug naar Europa brengen," sprak Cassidy tegenover Motorsport.com.


De 22-jarige Kiwi werd, nadat hij tweemaal de Toyota Racing Series had gewonnen, in 2015 kampioen in de Japanse Formule 3. Het Italiaanse Prema Powerteam bracht Cassidy naar Europa voor het 2016 seizoen van het Europese Formule 3 kampioenschap. Cassidy reed vaak vooraan, maar winnen was moeilijk. De talentvolle rijder won één race, in Zandvoort. Tegenover Racexpress zei hij toen: "Het is fijn om eindelijk een race te hebben waarin niks fout ging." Cassidy eindigde als vierde in het kampioenschap.

In 2016 debuteerde Cassidy in het Japanse Super GT kampioenschap. "Het reizen tussen Europa, Japan en Nieuw-Zeeland valt me zwaar," sprak Cassidy in Zandvoort. Voor Lexus Team TOM's haalde de snelle rijder, samen met Daisuke Ito, twee podium finishes. Voor 2017 wordt Ryo Hirakawa zijn teamgenoot. Naast de Super GT rijdt Cassidy ook in de Super Formula. "Het is een grote stap vanuit de Formule 3," sprak Cassidy tegenover Motorsport.com. "De snelheid in de bochten is hoger dan in de Formule 1!"


Over een mogelijke terugkeer naar Europa is Cassidy duidelijk. "Ik zal een LMP1 of LMP2 zitje voor de 24 uren van Le Mans niet afslaan." Cassidy voelt zich thuis in de Japanse racerij. "Super GT is de perfecte voorbereiding op LMP1, wij hebben ook rijderswissels en moeten ons ook door langzamer verkeer werken."

Op 9 april begint het Super GT kampioenschap op Okayama. Twee weken later, op 23 april, rijdt de Super Formula haar eerste race. De opening van het Super Formula kampioenschap is op Suzuka.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS