Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Eriksson kroont zich tot overwinnaar van de Masters of Formula 3: "Het was eigenlijk niet zo moeilijk"

Uitgegeven door Bas Holtkamp • 21 augustus 2016 20:00 • Print artikel

ZANDVOORT - Joel Eriksson heeft de 26e Masters of Formula 3 op zijn naam geschreven. De Zweed reed een snaarstrakke race en vloog onbedreigd naar de overwinning op het befaamde circuit in de duinen.

Zandvoort Masters 2016 Circuit Park Zandvoort Johan Vis

Omdat Eriksson gisteren de kwalificatierace had gewonnen, startte hij vandaag de hoofdrace vanaf pole position. De Zweed had een goede start en wist de aanval van Ilot (Van Amersfoort Racing), die aan de binnenkant van de Tarzanbocht behoorlijk aandrong, goed te pareren. Niko Kari klom hierdoor op naar de tweede plek en de als vijfde gestarte Sette Camara wist zich snel naar de derde positie op te werken.

Zandvoort Masters 2016 Circuit Park Zandvoort Johan Vis

Direct in de eerste paar ronden sloeg Eriksson een behoorlijk gat met Niko Kari en controleerde vervolgens strak de wedstrijd. Kari snoepte vanaf zijn tweede positie nog wel wat van de achterstand af, maar dit was niet genoeg om nog kans te maken op de overwinning. De Zweed die uitkomt voor het Duitse Motopark-team, waarmee Max Verstappen overigens in 2014 ook de Masters won, gaf de leiding niet meer uit handen en reed onbedreigd naar de finish. Teamgenoten Niko Kari en Sergio Sette Camara vergezelden hem op het podium.

Zandvoort Masters 2016 Circuit Park Zandvoort Johan Vis

Op de vraag of het appeltje eitje was vandaag antwoordde hij exclusief aan RaceXpress: “Het was inderdaad niet zo moeilijk eigenlijk. De start was vrij lastig. Het was best close: ik had Ilot aan de binnenkant en Niko aan de buitenkant. Omdat de start zo belangrijk is, pushte ik in het begin erg hard. Daarna controleerde ik de snelheid. Ik was vooral bezig met het managen van de banden en de wagen. Dit is heel belangrijk omdat het lastig is om in te halen op dit circuit. Dus ik controleerde de snelheid en keek of Niko niet te dichtbij kwam. Elke keer als hij dichterbij kwam, gaf ik een ronde lang weer een dot gas. En daarna deed ik het weer wat rustiger aan,“ aldus de Zweed. “Deze overwinning is heel belangrijk. Het is een wedstrijd met wereldwijd veel aanzien.”

Zandvoort Masters 2016 Circuit Park Zandvoort Johan Vis

Eriksson mag zich na zijn overwinning in het rijtje met illustere voorgangers plaatsen als David Coulthard, Lewis Hamilton, Nico Hülkenberg, Valtteri Bottas en natuurlijk onze eigen Jos en Max Verstappen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS