Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

De opvolger van Max Verstappen bij Van Amersfoort Racing is bekend

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 10 januari 2015 08:02

De Italiaanse karter Alessio Lorandi treedt in de voetsporen van Max Verstappen en zal in 2015 uitkomend voor Van Amersfoort Racing in het FIA Formule 3 kampioenschap. Dat vertelde Frits van Amersfoort tegenover RaceXpress.nl na zijn reis vanuit Italië, waar de gevierde teambaas en Lorandi een contract tekende voor zijn Formule 3 team. In tegenstelling tot Verstappen, die eerst kortstondig uitkwam in de Florida Winter Series, zal de 16-jarige Lorandi echter zijn autosportdebuut maken wanneer hij de grid op rijdt voor de seizoensopener op het F1-circuit van Silverstone in april. De deal met Van Amersfoort Racing kwam tot stand nadat Lorandi een aantal keren voor het team testte. "Alessio is snel, pienter en self-made. Hij wil de info hebben, erg leergierig en gedreven”, verklaarde Frits van Amersfoort tegenover RaceXpress.nl.

Alessio Lorandi en Frits Van Amersfoort VAR F3 Racing racexpress 680


“We hebben in oktober met Alessio voor het eerst één dag in de Formule 3 getest op de Lausitzring in Duitsland en dat was bemoedigend. Toen heeft hij nog in Formule Renault 2l. getest om te voelen hoe dat was. Vervolgens kregen we hem nog bij twee test achter het stuur bij ons F3-team. Dat was in Monteblanco en op Valencia. Daar ging het ook gelijk goed met competitieve tijden, zodat wij en zijn management besloten om de stap te maken naar de F3.”

De succesvolle teambaas is blij met zijn nieuwe aanwinst. “Ik heb er vertrouwen in, ondanks dat hij nog weinig ervaring heeft in de autosport.”

"Als we met Max Verstappen spreken zegt hij altijd dat de enige die in de buurt kon komen tijdens het karten, Alessio Lorandi was, dus we kunnen maar beter een deal met hem maken", aldus teambaas Frits van Amersfoort. "Toen we voor het eerst met hem reden in Lausitz kon je duidelijk zien dat hij nog geen ervaring had, maar toen hij een paar weken later terug kwam, konden we zien hoe goed hij is. We begrijpen allemaal dat het een grote stap voor hem is, net als dat het een grote stap was voor Max, maar ook al doet hij maar een beetje van wat Max deed is het al goed."

Lorandi is de eerste coureur voor Van Amersfoort Racing voor 2015, naar verwacht wordt de tweede coureur spoedig bekend gemaakt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS