Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

David Beckmann tekent bij topteam VAR voor de FIA Formule 3: "Hij heeft wat ervoor nodig is"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 december 2016 09:00 • Print artikel

ZEEWOLDE – David Beckmann heeft getekend bij het Nederlandse team, Van Amersfoort Racing (VAR), om te strijden voor het Formule 3 Europees kampioenschap. Voor de 16-jarige Duitser zal dit zijn eerste volle seizoen worden in de sterkste Europese Single-seaterklasse. Door de leeftijdsregels binnen de FIA Formule 3 kon hij dit seizoen pas deelnemen na het derde treffen. Beckmann wist al te schitteren met een paar podiumplaatsen en behaalde al regelmatig punten gedurende het seizoen.

VAR David Beckmann

"Ik ben klaar voor de volgende stap in mijn carrière, en Van Amersfoort Racing is de perfecte omgeving om deze stap te maken", verklaarde David Beckmann.

Teambaas, Frits van Amersfoort niet onbekend om met grote talenten te werken, zoals eerder met onder andere: Max Verstappen, Jos Verstappen, Huub Rothengatter, Christijan Albers en Tom Coronel, zegt over zijn nieuwste pupil: "Over de afgelopen twee seizoenen hebben we naar de vooruitgang van David gekeken, eerst in de Duitse ADAC Formule 4 en daarna in de FIA Formule 3. Het is duidelijk dat hij een hoop potentie heeft en we zijn heel blij om met hem te werken in het aanstaande seizoen." In 2016 werd Beckmann de jongste coureur ter wereld die promoveerde naar de Formule 3 en zulke goede resultaten behaalde in die klasse.

De snelle Duitser is er als de kippen bij: "Nu is de tijd om goed gebruik te maken van alles wat ik geleerd heb en samen met Van Amersfoort Racing voor winst te gaan in 2017." Hij laat geen enkele twijfel achter over zijn ambities.

VAR oprichter van Amersfoort, kijkt er naar uit om met het jonge talent te werken. "In de Duitse F4 en in 2015 en in de FIA Formule 3 afgelopen jaar heeft David laten zien wat hij kan en konden we van dichtbij zijn potentieel meemaken. Dit jaar behaalde hij het podium op Zandvoort en tijdens de seizoensfinale op Hockenheim, waar hij een indrukwekkende snelheid liet zien in de kwalificatie. Een paar weken geleden nog een geweldige prestatie in zijn eerste Grand Prix van Macau. Het is duidelijk dat David Beckmann heeft wat nodig is om succesvol te zijn, dus we willen hem graag helpen om zijn talent te gebruiken in het FIA Formule 3 Championship aanstaand jaar." /Door Mitchell Koolen

Heb je ze al? Lot voor de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS