Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

Wederom podium voor Nyck de Vries in F2, Matsushita wint sprintrace + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 30 juli 2017 15:05

BOEDAPEST - Honda-junior en ART-coureur Nobuharu Matsushita heeft op de Hungaroring de Formule 2-sprintrace gewonnen. De Japanner startte de race vanaf P4, pakte bij de start vrijwel meteen de leiding over om zijn tweede winst van het seizoen te halen. Tweede werd de racewinnaar van de hoofdrace op zaterdag, Oliver Rowland, terwijl de Nederlander Nyck de Vries de laatste race voor de zomerstop uitstekend afsloot met wederom de derde plaats.



Bij de start op de vier kilometer lange Hungaroring in Boedapest kwam poleman Alex Albon maar matig van zijn plaats. Hetzelfde gold voor de naast hem startende Norman Nato waardoor het duo terugviel tot P6 en P7 aan het einde van de eerste ronde. Een veel betere start had Albons teamgenoot Nobuharu Matsushita. Vanaf de vierde startplaats stormde de Japanner naar de leiding om vervolgens zijn leiding uit te breiden tot meer dan een seconde op Lucas Ghiotto. Hoewel Matsushita nog een keer wijdt ging in bocht vier, won hij uiteindelijk de race met ruim vier seconden voorsprong.



Achter de raceleider kreeg de Italiaan Ghiotto al snel de Nederlander en Rapax-coureur De Vries in zijn versnellingsbak. Hoewel Ghiotto lange tijd de Fries voor wist te blijven, verloor hij in het laatste deel van de race toch de snelheid. Hierdoor konden De Vries, Rowland en Leclerc voorbij aan de Russian Time-coureur. Helaas kon de Nederlander titelkandidaat Rowland niet achter zich houden en de Brit wist De Vries in bocht twee uiteindelijk voorbij te gaan. Wederom een podiumfinish na de derde plek van gisteren zal de Nederlander een boost geven voor de races op Spa-Francorchamps na de zomerstop, die zullen worden verreden op 27 en 28 augustus.



UITSLAG Formule 2 sprintrace, Hungaroring, 30-07-2017:

1. Nobuharu Matsushita
2. Oliver Rowland
3. Nyck de Vries
4. Charles Leclerc
5. Norman Nato
6. Nicolas Latifi
7. Alex Albon
8. Lucas Ghiotto

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS