Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

Racing Engineering zegt Adios tegen Formule 2 kampioenschap in 2018: "Geweldige herinneringen"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 9 februari 2018 07:53 • Print artikel

Racing Engineering zegt Adios tegen de F2. Het Spaanse team heeft bekend gemaakt dat zij niet zullen deelnemen aan het FIA Formule 2 kampioenschap in 2018. Racing Engineering, waar in 2017 Nyck de Vries actief was, reed al sinds 2005 in de klasse. In de GP2 en later de Formule 2 wonnen de equipe van Alfonso de Orléans-Borbón zevenentwintig races en het GP2 rijderskampioenschap in 2008 en 2013.

Formule 2 Nyck de Vries Racing Engineering

“Het is met veel verdriet dat Racing Engineering vaarwel zegt tegen het FIA Formule 2 kampioenschap", aldus teambaas Alfonso de Orléans-Borbón. "We hebben dertien jaar in dit kampioenschap gereden en aan die tijd hebben we geweldige herinneringen opgedaan met vele overwinningen en kampioenschappen. Elk jaar hebben we hard gevochten in dit competitieve kampioenschap en we hebben altijd geprobeerd ons te verbeteren. Ik wil van de gelegenheid gebruiken maken al onze sponsoren te bedanken van de afgelopen jaren alsmede de organisatoren, onze rijders, de teamleden en de fans die ons hebben gesteund.”

Onder andere de Nederlandse McLaren-junior Nyck de Vries kwam uit voor Racing Engineering, maar de Nederlander racet nu in 2018 uit voor Prema Racing. Alle aandacht zal voor Nyck gericht zijn op de Formule 2, want dit is dé kans voor De Vries om kampioen te worden.

Nog maar 1 dag voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Vergeet hem niet! Kijk HIER eens wat je allemaal kunt winnen


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS