Formule 1

"Zware start carrière! Ik heb het vertrouwen gekregen van belangrijke mensen als Christian Horner en Helmut Marko"

Uitgegeven door Bart • 4 december 2017 15:50 • Print artikel

Red Bull-coureur Dan Ticktum heeft zondag de McLaren Autosport BRDC Award gewonnen. De 18-jarige Brit, als junior verbonden aan Red Bull, versloeg drie jonge landgenoten. Ticktum won vorige maand een bizarre Formule 3-race in Macau nadat de twee koplopers voor hem crashten in de laatste bocht.

ticktum


Eerdere winnaars zijn onder meer David Coulthard, Jenson Button en Dario Franchitti. Vorig jaar won de huidige reservecoureur van McLaren Lando Norris.

Door het winnen van de prijs brengt Ticktum het team van McLaren in een lastige positie. De prijs houdt namelijk in dat Ticktum een F1-testrit mag maken en een rol krijgt in de simulator. Omdat de Brit al door Red Bull is vastgelegd, mag hij waarschijnlijk alleen in een auto uit 2013 testen en vervalt de rol in de simulator.

Ticktum is trots op het winnen van de onderscheiding. "Ik had een fantastisch weekend in Macau en deze prijs overtreft dat", zegt de coureur tegen Reuters. "Mensen weten dat ik een zware start van mijn carrière heb gehad en ik heb het vertrouwen gekregen van belangrijke mensen als Christian Horner en Helmut Marko. Zij geven me de kans en ik hoop hen trots te maken." Ticktum kreeg in 2015 een schorsing van twee jaar opgelegd vanwege het negeren van de safety car, maar die straf werd later ingekort.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS