Formule 1

Zwakheden aan het licht: "We moeten onze negatieve punten verbeteren in vergelijking met Ferrari"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 april 2018 09:51 • Print artikel

Valtteri Bottas reed een goede race in Bahrein, die hij afsloot op de tweede plek. Aan het einde van de race kon hij de uiteindelijke winnaar Sebastian Vettel zelfs aanvallen. Dat was beter dan verwacht, want de Mercedes leek tot zondag totaal niet de snelheid te hebben in Bahrein. Volgens Bottas was dit een belangrijk weekend, omdat het de mindere kanten van de Mercedes W09 aan het licht bracht.

mercedesWO9_bottas_2018

"Het is lastig om nu al iets over het WK te zeggen, want we hebben pas twee races achter de rug," zo vertelde de drievoudig Grand Prix winnaar.

"Ik heb behoorlijk wat punten gescoord, maar Sebastian scoorde er meer. Terwijl hij al aan de leiding van het kampioenschap staat. Het is nog vroeg, maar de race is een opsteker in vergelijking met twee weken geleden. De pace in de race was beter dan we hadden verwacht, maar dit weekend heeft wel onze ogen geopend. We moeten de auto op bepaalde gebieden en in bepaalde omstandigheden duidelijk verbeteren. De auto is snel, maar heeft zijn mankementen. We moeten onze negatieve punten verbeteren in vergelijking met Ferrari."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS