Formule 1

Zou jij 16 miljoen euro betalen voor een 'F1'-nummerplaat?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2018 16:07 • Print artikel

Hoeveel heb je betaald voor je laatste auto? Hoeveel heb je eigenlijk betaald voor je laatste huis, mocht je er ooit een hebben gekocht? Nu je die cijfers in gedachten hebt, bedenk dan dat iemand vroeg of laat 16 miljoen euro zal besteden voor een kentekenplaat. Ja, een kentekenplaat. En nee, hij is niet van goud.

Afzhal Khan is de Brit achter de bizarre online verkoopadvertentie voor zijn persoonlijke 'ijdelheidsnummerplaat' die hij heeft aangebracht op zijn Bugatti Veyron. De plaat heeft slechts twee tekens op de langwerpige gele behuizing: 'F1', zoals in 'Formule 1'. Volgens Carscoops kocht Kahn de plaat in 2018 voor ongeveer 500.000 euro, maar het is niet duidelijk of hij het deed omdat hij een enorme Formule 1-fan is, of het om een investeringsreden ging, of omdat hij simpelweg een patser is.

Inwoners van het Verenigd Koninkrijk houden hun nummerplaten en wat erop staat zolang je de eenmalige en jaarlijkse kosten betaalt. Wanneer de 'F1'-plaat wordt verkocht, zal het waarschijnlijk de duurste kentekenplaat ooit verkocht zijn. In 2008 betaalde een zakenman uit de Verenigde Arabische Emiraten, Saeed Abdul Ghafour Khouri, het toenmalige equivalent van 11,5 miljoen euro voor een lokale kentekenplaat waarop simpelweg het getal '1' stond. De kentekenplaat en veel van zijn geautoriseerde exemplaren werden gemonteerd op zijn vloot superwagens die verschillende Pagani's, Bugatti's en Mercedes-Benzen omvatte.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS