Formule 1

Zoon van Enzo Ferrari gelooft dat Vettel hun volgende Schumacher is

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 september 2017 06:22 • Print artikel

Veel Formule 1-fans herinneren zich de dagen van de dominantie van Michael Schumacher in het rood in het begin van de jaren 2000. Het totaal aantal overwinningen van de Duitse coureur is verbluffend met 91 overwinningen, waarvan 72 voor Ferrari. Maar kun je het tijdperk van Schumacher vergelijken met Ferrari's huidige eerste rijder Sebastian Vettel? De zoon van Enzo Ferrari lijkt te denken van wel.

Sebastian Vettel Ferrari


"Ik vertrouw volledig op zijn vaardigheden en ik geloof dat we samen nog steeds grote successen kunnen vieren", zei de 72-jarige Italiaan tijdens een interview met de Duitse publicatie Sportbild. "Hij zal met ons een nieuw tijdperk vormen zoals we dat tot tien jaar geleden met Michael Schumacher hadden."

Het Schumacher-tijdperk eindigde met Ferrari in 2006, maar het jaar daarop won Kimi Räikkönen de wereldtitel voor het team dat op dat moment nog steeds werd geleid door Jean Todt in de overblijfselen van het dominante rode team.

De Italiaan gelooft dat "als we hem [Vettel] opnieuw een concurrerende auto kunnen geven, kan hij de titel terugbrengen naar Ferrari".Babe-box

Xtra

COLUMNS