Formule 1

Ziggo F1-presentator in actie met een 'bommetje' van Renault tijdens Max Verstappen-dagen op Zandvoort

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 mei 2017 10:05

Autocoureur en Ziggo tv-presentator Rob Kamphues neemt met de Renault R.S. 01 deel aan de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen, die 20 en 21 mei aanstaande op Circuit Zandvoort worden gehouden. De Renault R.S. 01 is een spectaculaire raceauto met 500 pk en een topsnelheid van 300 km/u. Het model is vernoemd naar de eerste Formule 1-auto van Renault uit 1977.

Rob Kamphues Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen

Tijdens het grootste familie race-event van Nederland rijdt de R.S. 01 mee in de raceklasse ‘GT & prototype Supercar Challenge by Hankook’. Kamphues deelt zijn stoeltje met teamgenoot en autojournalist Sandor van Es, waarmee hij samen uitkomt voor het Renault Sport Benelux Team.

Dit raceteam wordt ondersteund door Renault Nederland en Renault België Luxemburg en geleid door de Nederlandse Renault Sport routinier Frans Verschuur. “Met deze ervaren rijders is een podiumplaats haalbaar”, zegt de eigenaar van raceteam Equipe Verschuur, dat in 2016 met de Renault R.S. 01 en coureur Pieter Schothorst de internationale Renault Sport Trophy klasse won.

“Het is een eer om voor Renault en Equipe Verschuur te mogen rijden. De R.S. 01 is de snelste auto die ik ooit heb bestuurd. Het feit dat Frans Verschuur en het Renault Sport Benelux Team mij samen met Sandor van Es zo’n apparaat toevertrouwen, maakt mij enorm trots”, zegt Kamphues.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS