Formule 1

Zelfs Carlos Sainz werd verrast door vervroegd vertrek naar Renault: "Mijn manager vertelde dat.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 oktober 2017 17:48 • Print artikel

In Japan maakte Jolyon Palmer via Instagram bekend dat hij zijn laatste Formule 1-race reed voor Renault. Kort daarna werd het nieuws bevestigt door het Franse team en dat betekent dat vanaf de volgende wedstrijd in Austin Carlos Sainz naast Nico Hulkenberg plaatsneemt. Het was zelfs een verrassing voor de Spanjaard.

Formule 1 2017 Jolyon Palmer


“Ik wist het eigenlijk een half uur voor de aankondiging, dus was het voor mij redelijk onverwacht”, vertelde Sainz tegenover Crash.net. “Net zo’n grote verrassing als voor jullie, jongens! Mijn manager liet me weten dat Cyril Abiteboul het hem vertelde.” Het deed de coureur op dat moment echter niet zoveel, zo laat hij weten.

“Niet veel, omdat ik zo gefocust was dat ik het mij niet realiseerde” legt Sainz uit. “Toen ik naar bed ging was ik blij, omdat ik wist dat het een goede kans is voor mij om me wat eerder aan de auto aan te passen dan verwacht, om mijn engineers te leren kennen, het team, de mecaniciens wat eerder. Ik vind het leuk, ook al was ik niet erg emotioneel of blij, omdat ik zo gericht was op het weekend.”

Vergeet de volgende trekking van de Staatsloterij niet, nog maar één dag!


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS