Formule 1

Wordt Max Verstappen nog een keer extra gestraft door de FIA? Vettel kwam er wel mee weg...

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 oktober 2017 10:29

Mogelijk dat Max Verstappen nog problemen met de FIA gaat krijgen, omdat hij een van de stewards na de Grand Prix van de Verenigde Staten een ‘mongool’ noemde. De Formule 1-coureur had een fantastische inhaalactie op Kimi Raikkonen, waardoor hij opschoof naar de derde positie. De ijverige stewards zagen echter dat hij met vier banden naast de baan kwam en legde daardoor een straf van vijf seconden op aan Verstappen. Dit in tegenstelling tot andere coureurs, die voor dergelijke acties niet gestraft werden. Het zorgde ervoor dat de Nederlander verhit reageerde in het interview voor Ziggo Sport met Jack Plooij.

Max Verstappen F1 Austin

De Nederlander reageerde zich met name af op steward Garry Connelly. De Australiër gaf de Limburger al eerder straf voor controversiële manoeuvres, waar anderen coureurs tijdens dezelfde Grand Prix wel mee weg kwamen. Zoals vorig jaar in Mexico waar Verstappen naast de baan kwam en zijn plek weigerde af te staan aan Sebastian Vettel. De Duitser was het niet eens met de actie en riep toen over de boordradio onder andere ‘Dit is mijn boodschap aan Charlie, F*ck you! F*ck you, Charlie’. De Duitser kreeg toen een reprimande en geen straf, omdat hij later zijn excuus aanbood.

Mogelijk dat de Red Bull-coureur voor zijn uitspraken een straf oploopt, omdat hij Connelly een ‘mongool’ noemde. Inmiddels heeft Verstappen al gezegd dat dat soort uitspraken gedaan zijn toen de emoties hoog opliepen. Zoals Vettel vorig jaar een straf ontliep, kan het niet anders zijn dat men nu ook soepel met de 20-jarige omgaan. Of wordt er hier ook weer met twee maten gemeten?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS