Formule 1

Wolff trots op sportieve Hamilton: "Hij ging meteen naar het Parc Fermé om Valtteri te feliciteren"

Uitgegeven door Marten Veenstra • 12 november 2017 15:05 • Print artikel

Toto Wolff kijkt in Brazilië terug op een heftig begin van het weekend. Na een goede trainingssessie was vrijdag een deel van het Mercedes personeel het slachtoffer van een gewapende overval. Een busje van het team werd beroofd na het circuit te hebben verlaten. De zaterdag stond in het teken van de crash van Hamilton en het behalen van de pole position voor Bottas.

Toto Wolff

“Dit was een ongewone sessie, het begon nogal slecht en eindigde vrij goed. In de eerste plaats heeft Valtteri het geweldig gedaan. Het was een erg goede ronde van Sebastian in Q3, dus moest Valtteri alles uit de kast halen om pole position op te kunnen eisen, en dat heeft hij gedaan. Na een zware nacht voor een aantal van onze jongens na het incident van gisteren, was dit een perfecte beloning voor hun professionaliteit en toewijding.”

Wolff prijst niet alleen Bottas, maar is ook erg te spreken over Hamilton, die zijn sportieve kant liet zien na zijn uitglijder:

“Het was een lastige sessie voor Lewis en natuurlijk erg vreemd om hem geen tijd te zien neerzetten in de kwalificatie. In plaats van het af te schuiven, was ik er door geraakt dat hij meteen naar het Parc Fermé ging om Valtteri te feliciteren met zijn pole position. Dat is een klein voorbeeld van onze teamgeest en het vertrouwen tussen de twee teamgenoten. Nu richten we ons volledig op de race van morgen. Lewis heeft een hoop werk te verzetten, maar als iemand het kan, dan is hij het. Voor Valtteri kan er maar één doel zijn. Het zal een spannende, en close race worden, maar we streven er naar bovenaan te eindigen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS