Formule 1

Wissel van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas: "Er is nooit een goed antwoord"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 augustus 2017 07:09 • Print artikel

Technisch directeur van Williams Paddy Lowe gelooft niet dat er een goed antwoord is op de vraag of je coureurs op de baan van positie moet laten wisselen, zoals Mercedes deed tijdens de Grand Prix van Hongarije. Toch waardeert de Brit dat Lewis Hamilton zijn plek teruggaf aan Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas. Hamilton mocht zijn teamgenoot voorbij om de aanval op Kimi Räikkönen te openen. Toen dat niet lukte gaf de Brit zijn plek terug aan Valtteri Bottas, waarmee hij drie extra punten verloor in het kampioenschap op Sebastian Vettel.

Lewis Hamilton

“In elk team wil je de kans hebben om het kampioenschap te winnen", zegt Lowe tegen Crash.net. "Dat houdt ze gemotiveerd om races te winnen, wat je nodig hebt voor het teamresultaat. Het meest foute voorbeeld was 2007 bij McLaren, waar we twee coureurs hadden die het rijderskampioenschap op één punt mistte. Het wordt niet slechter dan dat.”

Ondanks de mogelijke gevolgen denkt hij dat Mercedes en Hamilton meer worden herinnerd voor het mooie gebaar. “Uiteindelijk gaat het om hoe je het doet. Ik denk dat coureurs herinnerd worden voor de manier waarop ze presteren als atleet en niet noodzakelijk op hun resultaten. We kunnen de voorbeelden daarvan eruit pikken in de sport. Er zijn veel coureurs die we als grootheden zien die niet veel races of kampioenschappen wonnen en dat komt door de manier waarop zij zich gedroegen. Stirling Moss is daar een voorbeeld van.”

Nog maar een paar dagen voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Ben je op vakantie? Geen probleem! Koop dan je lot online. Check HIER vrijblijvend de informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS