Formule 1

Wissel van Formule 1-motor niet voor Fernando Alonso gedaan: "Als eerste voor McLaren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 september 2017 15:11 • Print artikel

McLaren-teambaas Eric Boullier zegt dat Fernando Alonso bij zijn team wil blijven in 2018, nu de problemen met de motoren zijn opgelost. Het contract van de Spanjaard loopt aan het einde van het jaar af, maar de kans dat hij blijft lijken vergroot nu het F1-team afscheid heeft genomen van Honda.

null


“Fernando wil blijven. Je kunt dat zien aan zijn lichaamstaal en de manier waarop hij praat”, vertelt de Fransman aan de officiële website van de Formule 1. “Er zijn marketingdetails die we moeten oplossen en dat is waar Zak aan werkt. Hij is alleen geïnteresseerd, en hij zegt dat al maanden, in een competitieve auto. Dat is het voor hem. Voor ons, McLaren, zijn we blij dat de aandeelhouders een sportieve keuze hebben gemaakt en niet een businesskeuze en de motor hebben veranderd. Het DNA van McLaren is om competitief te zijn. Het team stond altijd in de top drie en we horen daar weer.”

"We weten nu dat we een fatsoenlijk chassis hebben, wat ons in staat stelt om weer in de top drie te rijden met een motor op gelijk niveau. Dus voor ons als een business is het belangrijk om competitief te zijn, ongeacht de rol die Fernando speelt. We moeten een beslissing voor ons nemen. Maar als je competitief wilt zijn, heb je niet alleen een motor nodig, je hebt ook een coureur nodig. Dat is waar Fernando in beeld komt. We deden wat we deden als eerste voor McLaren, maar het pakket bevat ook een coureur.”


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS