Formule 1

Williams zet Robert Kubica in tijdens Abu Dhabi-test

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 november 2017 09:35 • Print artikel

SAO PAULO - Williams-chef Paddy Lowe zegt het team klaar is om Robert Kubica tijdens de bandentest in Abu Dhabi later deze maand in te zetten. Kubica probeert zes jaar nadat hij bij een rallyongeluk ernstige armblessures opliep, terug te keren in de Formule 1.

Robert Kubica Formule 1-test Renault


Hij voltooide twee privétests met Renault alvorens hij tijdens de seizoenstest op de Hungaroring in Hongarije meedeed. Daarna besloot het Franse merk Carlos Sainz Jr. van Red Bull te lenen. Kubica verplaatste zijn aandacht vervolgens naar Williams, dat toegaf dat het hem evalueerde, waarna het team hem twee privétesten liet uitvoeren op de circuits van Silverstone en de Hungaroring in een auto uit 2014.

Formule 1 blijft na de Grand Prix in Abu Dhabi nog twee dagen op het Arabische circuit voor bandentests, aangezien Pirelli verder werkt aan de compounds en samenstellingen voor 2018.
"Het is natuurlijk iets wat veel aandacht krijgt, maar het is iets wat we intern gaan doen, dus we zullen niemand vertellen wat we in dit stadium doen", zei Lowe over het inzetten van Kubica.

Williams heeft een vacature voor het stoeltje naast Lance Stroll. Dit naar aanleiding van Felipe Massa's besluit om uit Formule 1 te stappen. Kubica, Williams-reservecoureur Paul di Resta, de door Mercedes gesteunde Pascal Wehrlein en de bij Red Bull ontslagen Daniil Kvyat worden geacht in actie te komen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS