Formule 1

Williams' Pat Symonds weet het zeker: "Valtteri Bottas wordt wereldkampioen"

Uitgegeven door Jeroen Scholte • 8 januari 2015 17:52

De Finse Williams-coureur Valtteri Bottas wordt op een mooie dag wereldkampioen, dat is de stellige overtuiging van Pat Symonds, de technische baas van het team. Bottas was één van de revelaties van het afgelopen seizoen met zes podia en een fraaie vierde eindklassering in het wereldkampioenschap. “Ik ben ontzettend onder de indruk van hem,” zegt Symonds dan ook.


“Hij heeft een grote persoonlijkheid en is een echte teamspeler,” gaat de engineer verder tegen het Engelse Autosport.com. “Ik heb met een aantal wereldkampioenen in hun vroege jaren gewerkt en ik twijfel er niet aan of Valtteri zal ook wereldkampioen worden.” Volgens Symonds gaat het niet alleen om de snelheid van de Fin maar ook om andere kwaliteiten, die Bottas bij elkaar opgeteld heel compleet maken.

“Het is zeker niet maar één ding dat telt. Er zijn genoeg rijders die snel zijn maar nooit wereldkampioen zullen worden. Het gaat om zijn intelligentie, zijn toewijding, zijn oog voor detail, zijn harde werken, dat soort dingen zullen hem wereldkampioen maken." Wanneer Bottas de titel gaat pakken kan Symonds uiteraard nog niet zeggen. "Ik hoop alleen dat hij dan nog voor Williams rijdt, want dat zou pas echt een mooi verhaal zijn.”

Dat zou het zeker zijn, aangezien er sinds Jacques Villeneuve in 1997 geen Williams-coureur meer wereldkampioen is geworden. Mocht Bottas het inderdaad tot ’s werelds beste schoppen, komt hij in een illuster rijtje terecht: na Keke Rosberg (1982), Mika Hakkinen (1998 en 1999) en Kimi Raikkonen (2007) zou hij de vierde Finse wereldkampioen ooit zijn. Alleen Engeland (10) bracht meer kampioenen voort, en aangezien Finland slechts 5 miljoenen inwoners telt, zou dat een buitengewoon knappe prestatie zijn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS