Formule 1

Williams onthult beelden 2017 bolide + FOTO's

Uitgegeven door Ramon Leenen • 17 februari 2017 19:06 • Print artikel

Williams is het eerste team dat foto’s heeft vrijgegeven van hun auto voor 2017. De foto’s laten gelijk zien hoe de nieuwe regels voor het komende seizoen het uitzien van de Formule 1-bolides drastisch hebben beïnvloed.

Formule 1 2017 Williams


De beelden van de Mercedes aangedreven FW40, vernoemd naar William’s 40e verjaardag, laten overduidelijk de bredere en lagere kenmerken van de nieuwe bolides zien. De veranderingen in het reglement van dit jaar zijn er op gebaseerd om de downforce en de grip een boost te geven, waardoor de auto’s sneller worden, maar fysiek ook lastiger te “handelen” zijn. Als gevolg hiervan wordt verwacht dat de rondetijden met drie tot vijf seconden zullen afnemen.

Formule 1 2017 Williams


Achter het stuur van de FW40 zal dit seizoen Felipe Massa zitten, die terug is bij Williams na zijn kortstondig pensioen omdat Valtteri Bottas naar Mercedes vertrok, en verder zal ook de Canadese nieuwkomer Lance Stroll voor Williams gaan rijden. Williams hoopt dat de nieuwe bolide het team terug omhoog helpt, nadat het van de derde plaats in 2015 naar de vijfde plaats vorig jaar zakte in de eindstand om de constructeurstitel.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS