Formule 1

Williams heeft geen haast met aankondiging opvolger Felipe Massa: "Aantal opties"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 november 2017 20:13 • Print artikel

SAO PAULO - Williams maakt geen haast met het aankondigen van de opvolger van Felipe Massa, die aan het eind van het seizoen vertrekt bij het Britse team. Lance Stroll blijft, maar er zijn verschillende kandidaten om Massa te vervangen.

Felipe Massa Williams Grand Prix Brazilië


De Zwitserse krant Blick meldt dat Robert Kubica en voormalig Toro Rosso-coureur Daniil Kvyat favoriet zijn voor het stoeltje en dat deze laatste een belangrijke Russische sponsor belooft mee te brengen. Ook gaan er geruchten dat Kubica een eenmalige kans zou kunnen krijgen om zich te bewijzen tijdens de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi.

Maar Williams-baas Paddy Lowe zei dat het team er nog niet klaar voor is om een beslissing te nemen. "Het is erg onwaarschijnlijk dat we in korte tijd een beslissing zullen nemen", zei hij in Sao Paulo waar dit weekeinde de Grand Prix van Brazilië wordt gehouden. "We hebben een aantal verschillende opties en we nemen daar de tijd voor."

Een ander gerucht is dat Sauber klaarstaat om zijn line-up uit 2018 aan te kondigen, temidden van suggesties dat Charles Leclerc een vroeg Formule 1-debuut zou kunnen krijgen in Abu Dhabi. De huidige Formule 2-kampioen zou dan in Pascal Wehrlein's plaats komen. "We zullen, hoop ik, in Abu Dhabi de aankondiging doen", zei teambaas Frederic Vasseur. "Ik denk dat Charles goed werk levert. De situatie in de vrije training van vrijdagochtend is niet gemakkelijk, maar hij is altijd consistent en laat een goed tempo zien."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS