Formule 1

Williams geïnteresseerd in Daniil Kvyat; Massa exit in Abu Dhabi ten faveure van Robert Kubica?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 oktober 2017 11:30

MEXICO-STAD - Williams heeft bevestigd dat Daniil Kvyat in aanmerking komt voor een stoeltje in 2018. Terwijl het aantal potentiële rijders bij Williams toeneemt, wordt duidelijk dat teambaas Paddy Lowe in wezen heeft besloten dat Felipe Massa niet zal blijven. De Braziliaanse veteraan is daar steeds meer gefrustreerd over. "Ik ben gelukkig met mijn tempo en mijn seizoen", zei hij in Mexico. "Dus als je het beste uit de auto blijft halen, waarom dan stoppen? Helaas is het niet mijn beslissing."

Daniil Kvyat Williams

Maar wat de 36-jarige Massa vooral wil is binnen een paar dagen een duidelijk antwoord, zodat hij over veertien dagen in zijn geboorteland Brazilië kan racen wetende of het zijn afscheid is of niet. Lowe: "Ik wil daar liever geen commentaar op geven."

Hij gaf toe dat er enige spanning is tussen Williams en Massa. "Helaas is de relatie tussen het team en de coureur meestal gespannen als het om contracten gaat", zegt Lowe. "Maar Felipe is een groot man en hij heeft een goede en respectvolle relatie met Williams."

Hij verbergt echter niet dat Williams zijn opties afweegt, onder wie Robert Kubica, Paul di Resta, Pascal Wehrlein en nu Daniil Kvyat. "Zoals ik in Austin zei zullen we kijken naar elke coureur die geen contract heeft", zegt Lowe tegen het Russische Sportbox. "Kvyat is een zeer respectabele coueur, dus we moeten hem overwegen."

De eerste kandidaat Kubica, en het meest recente gerucht in Mexico is dat de Pool een eenmalige kans zou kunnen krijgen om zich te bewijzen in Massa's stoeltje tijdens de laatste race van 2017 in Abu Dhabi. "Wie zei dat?, vroeg Massa vóór het verlaten van Mexico. "Ik kan niets zeggen over mijn toekomst, maar ik ga in Abu Dhabi zijn en ik rijd met trots alle races die ik volgens mijn contract moet rijden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS