Formule 1

Williams F1 zoekt de oorzaak van de losgeraakte gordel van Valtteri Bottas

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 september 2016 08:45

Tijdens de Formule 1 Prix van Singapore kwam de veiligheidsgordel van Valtteri Bottas los. Williams heeft nu laten weten dat ze het incident gaan onderzoeken.


Over de boordradio liet de Fin weten dat de gordel los was geraakt en deze werd opnieuw bevestigd door een monteur tijdens de pitstop. Het hielp weinig, want kort daarna viel de Williams-coureur uit met een technisch probleem. Rob Smedley van Williams maakt zich zorgen om het incident en wil dan ook graag de reden erachter weten. Tegenover Planet F1 vertelt de Brit: “Zijn gordel kwam los, hij verteld ons in welke ronde het was, dus we lieten hem direct pitten en deden ze vast in de pits. We moeten begrijpen waardoor ze loskwamen, omdat het echt behoorlijk zorgelijk op zichzelf is dat gordels los komen terwijl ze rijden met dit soort snelheden.”

In 2014 hard Valtteri Bottas een soortgelijk incident, maar Rob Smedley denkt niet dat ze met elkaar verbonden zijn: “Ik denk niet dat het een soortgelijk probleem is, maar het was een gordelprobleem. Zoals gebruikelijk moeten we weggaan en de juiste analyse doen en een onderzoek. Het belangrijkste is dat we het oplossen voor Maleisië en zien wat het is. We hebben al het hele seizoen gedaan zonder dat deze gordels loskwamen in de vrije training of race of iets soortgelijks, dus het is zorgelijk dat het zo opeens gebeurd.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS