Formule 1

Williams F1 versterkt zich met ex-hoofd-aerodynamica van Ferrari, Renault, BMW en Sauber

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 februari 2017 06:40 • Print artikel

Williams F1 heeft Dirk de Beer bij haar Formule 1 team binnengehaald als hoofd van de afdeling aerodynamica. De Zuid-Afrikaan met een Nederlands klinkende naam, start zijn werkzaamheden op 1 maart. Dat is slechts drie weken voor de start van het nieuwe seizoen. De Beer is geen onbekende in de Formule 1. Zo werkte hij als hoofd aerodynamica bij Ferrari, maar had ook rellen bij Renault, BMW en Sauber in de hoogste klasse van de autosport.

Williams F1

"Ik ben extreem blij om me bij Williams te voegen", reageerde de Zuid-Afrikaan. "Het team heeft een ongelofelijk erfgoed in de Formule 1 en ik ben trots om er een onderdeel van te zijn. Ik kijk uit naar het werken met Dave Wheater en het aerodynamica team van Williams om de ontwikkeling van de auto gedurende het seizoen verder te helpen. Ik wil Williams danken voor de kans." Ook het team uit Grove is in haar nopjes met de komst van De Beer.

“We zijn blij dat iemand met zoveel ervaring als Dirk zich bij ons team voegt. Na vele jaren doorgebracht te hebben als hoofd aerodynamica in de Formule 1. Met zijn technische expertise is hij zonder twijfel een groot goed voor het team in ons doorlopend streven om Williams vooraan op de grid te zetten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS