Formule 1

Williams F1 geeft 2017 andere naam voor bijzonder jubileum: "Veel veranderd in de sport"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 3 november 2016 07:10

Het team van Williams Martini Racing heeft besloten de 2017 een andere naam dan gebruikelijk te geven. Normaal gesproken volgen de getallen van de autonummers elkaar op bij het team uit Grove, dit jaar heet de auto de FW38. De auto van volgend jaar had dus de FW39 moeten heten, maar aangezien het team van Sir Frank Williams volgend jaar 40 jaar bestaat krijgt de auto een andere naam, namelijk de FW40.


Sir Frank richtte het team in 1977, destijds rijdend met een ietwat omgebouwde March. Daarna behaalde het team grote successen met onder andere Alan Jones, Keke Rosberg, Alain Prost en Damon Hill. De laatste wereldtitel dateert echter al weer van 1997, toen ging Max Verstappen's grote vriend Jacques Villeneuve met de titel aan de haal.

Claire Williams is verheugd over het aanstaande jubileum: "We zijn erg trots op onze illustere geschiedenis in de sport. We hebben grote successen behaald met zeven wereldkampioenschappen, maar we kennen ook de dieptepunten. Er is in deze 40 jaar veel veranderd in de sport, maar onze passie is nooit verdwenen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS