Formule 1

Williams F1: Felipe Massa 'zeer hoog' op de short-list, ondanks Di Resta/Kubica-tests

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 oktober 2017 11:06 • Print artikel

SUZUKA - Williams heeft bevestigd dat ze Paul di Resta en Robert Kubica zullen evalueren voor een mogelijke racestoel bij het team voor 2018, maar benadrukten dat verschillende andere coureurs in overweging worden genomen - met name de huidige rijder Felipe Massa.

Robert Kubica Williams


Natuurlijk zit Felipe ook bij de rijders die we overwegen - hij staat heel hoog op onze lijst van mogelijkheden", aldus technisch directeur Paddy Lowe. Maar we zijn het aan onszelf verplicht om een kijkje te nemen en te kijken wat de beste optie zou kunnen zijn voor het team om vooruit te gaan."

Williams gaat zowel Di Resta - hun reserverijder en een veteraan die 59 Grands Prix achter zijn naam heeft - en Robert Kubica - de vroegere Grand Prix-winnaar die zwaar geblesseerd raakte aan zijn arm na een rally-ongeval in 2011 - in de komende weken de twee testen met de auto van 2014.

"We zullen geen informatie weggeven over wat we doen in die tests, dat is voor ons een privé-aangelegenheid en ik wil benadrukken dat dat niet betekent dat ze de enige coureurs zijn die in overweging worden genomen. Zoals ik al eerder zei, overwegen we een behoorlijk groot aantal coureurs waarvan er maar één een stoeltje kunnen krijgen."

Voormalig Force India-rijder Di Resta verving een zieke Massa tijdens de Grand Prix van Hongarije van dit jaar, terwijl Kubica - die nu wereldkampioen Nico Rosberg in zijn managementteam heeft - de auto van Renault in 2017 testte op de seizoenstest van augustus in Boedapest.

De man die volgend jaar zeker bij Williams rijdt is Lance Stroll. Ondanks een wankele start, heeft de Canadese tiener tijdens zijn rookieseizoen indruk gemaakt op het team.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS