Formule 1

Wie is de schuldige? Sebastian Vettel betrokken bij bizar incident met Lance Stroll na GP Maleisiė

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 oktober 2017 10:35

SEPANG - Sebastian Vettel had zaterdag al pech toen hij door een probleem met zijn motor niet in staat was geweest om een kwalificatietijd te rijden. De Duitser begon daarom vanuit de pitstraat tijdens de Grand Prix van Maleisië om zich vervolgens op te werken naar de vierde plaats. In de uitloopronde na de finish kreeg hij nog meer pech toen Lance Stroll in zijn Williams zijn Ferrari raakte. Daarbij brak de achterste linkerwielophanging.

Sebastian Vettel Ferrari Grand Prix Maleisië


Rijders rijden routinematig in de rubberen 'marbles' die zich ophopen op de baan aan weerszijden van de racelijn om ervoor te zorgen dat de auto boven het minimumgewicht is wanneer ze worden gewogen na de race. Maar Stroll had blijkbaar niet gemerkt dat de viervoudig wereldkampioen zich aan zijn buitenzijde bevond toen hij zich op het met marbles bezaaide deel van de baan begaf.

"Ik ging naar buiten om een beetje rubber op te halen", zei Vettel. "Ik denk dat Lance hetzelfde wilde doen, maar het was te laat. Ik was er al en we raakten elkaar. Dat was volstrekt onnodig. Ik denk dat hij gewoon niet keek en besloot om te gaan."

Door de ernstige schade aan de ophanging van zijn Ferrari zal zijn team bijna zeker de versnellingsbak van Vettels auto moeten vervangen. Daardoor krijgt hij volgende week in Japan een gridstraf van vijf plaatsen.

"We moeten maar even kijken [naar de versnellingsbak]", voegde Vettel toe. "Ik weet zeker dat we een manier zullen vinden. Het is natuurlijk niet mijn schuld als iemand besluit rubber op te halen. We denken dat we een zeer snelle auto hebben en als we vooraan beginnen, winnen we de race, maar dat is vandaag natuurlijk niet gebeurd."

De stewards bestudeerden het incident tussen Vettel en Stroll na de wedstrijd, maar besloten geen verdere actie te ondernemen omdat 'geen enkele rijder het incident geheel of grotendeels te verwijten was'.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS