Formule 1

Wie is beter? Fernando Alonso, Seb Vettel of Lewis Hamilton: "Frustrerende vraag"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 oktober 2017 06:17 • Print artikel

Het is een discussie die vaak gevoerd wordt: wie is de beste coureur in de Formule 1? James Allison werkte met Fernando Alonso, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Toch kan de Brit niet zeggen wie de beste is omdat het drietal nooit in dezelfde auto gezeten heeft.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Op basis van wereldtitels is Sebastian Vettel de beste. De Duitser heeft vier F1-titels op zijn naam. De Ferrari-coureur wordt gevolgd door Lewis Hamilton. De Brit ligt op koers richting zijn vierde titel. Voor Fernando Alonso is het alweer langer geleden dat hij een titel binnenhaalde. De teller van de Spanjaard staat al lang op twee titels. Daarmee zijn ze de drie grootheden die de Formule 1 nu heeft rondrijden.

“Die vraag wordt mij vaak gesteld en het is een frustrerende vraag”, zegt de technisch directeur van Mercedes tegenover Planet F1. “Als eerste zit er een onmogelijkheid in de vraag omdat er maar één manier is om dat zeker te weten en dat is door ze te laten rijden met hetzelfde materiaal, op dezelfde dag in een kampioenschap waarin je dit kunt toetsen. Alle drie hebben ze hun overwinningen geboekt doordat ze briljante, vaardige coureurs zijn en niet door geluk.”

De voormalig technisch directeur vertelt ook dat de aanwezigheid van Lewis Hamilton één van de dingen is die het op het moment mooi maakt om bij Mercedes te werken. “Het is een genot om bij Mercedes te werken. Eén van de belangrijkste redenen om hiernaartoe te komen, is de kans om naast Lewis te werken”, zegt Allison. “Ik denk dat ik in al die jaren daarvoor alleen een keer ‘hoi’ tegen hem gezegd heb. De ervaring met hem te werken is heel anders dan ik mij had voorgesteld. Het is bijzonder goed dat ik een coureur heb die zich op een zodanige manier gedraagt dat je blij wordt om naast hem te werken. Dat is genieten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS