Formule 1

Weg met de Mercedes F1-motor: "Een andere motor hebben om kampioen te worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 januari 2016 08:44

Damon Hill gelooft dat het Williams F1 team afstand moet nemen van haar huidige motorenleverancier Mercedes. De Brit denkt dat Williams met rijders Valtteri Bottas en Felipe Massa nooit voor het wereldkampioenschap kan vechten als de renstal met de motor van de Duitse fabrikant blijft rijden.


De voormalig wereldkampioen van 1996 erkent dat het team uit Grove in de afgelopen jaren progressie heeft gemaakt, maar dat een stap naar het volgende niveau alleen kan met een andere motorenleverancier zoals Honda. “Ik heb het vorig jaar min of meer gesuggereerd tegen Claire Williams dat het probleem is, dat ze dezelfde motor als het Mercedes-team hebben”, verklaarde de oud Williams F1-coureur tegen het Engelse Sky Sport. “Er zal altijd een barrière zijn tussen hen die het kampioenschap winnen of Mercedes zelf dat het kampioenschap wint.”

“Ik denk dat als een team het kampioenschap ronduit strategisch wil winnen dat men beter af is met een andere motor en ik denk dat de enige andere motor, waaraan je kunt denken, Honda is.”

“Ik had graag gezien dat Williams geopteerd had om met de Honda-motor te gaan racen, ik denk dat Honda terug gaat vechten. Ze hadden een absoluut catastrofaal seizoen vorig jaar, maar ze hebben veel geleerd.”

“Ik kan fout zitten, maar als Williams voor Ferrari en Mercedes wil komen, moeten ze een andere motor dan het Mercedes-team hebben.”



De beste aanbiedingen vandaag met heel véél kortingen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS