Formule 1

Weersvoorspelling Formule 1 Silverstone: krijgt Max Verstappen te maken met een typisch Engels weertje?

Uitgegeven door Ed Aldus • 13 juli 2017 16:51 • Print artikel

Het komend weekend staat de tiende Grand Prix van het seizoen op het programma in Groot-Brittannië. Op zo'n 70 km afstand van Londen ligt een klein plaatsje met de naam Silverstone waar dit weekend de Formule 1 Grand Prix wordt verreden. De eerste Britse Grand Prix dateert alweer uit 1948. Zoals bekend heeft Engeland een wisselvallig klimaat en dat betekent dat de zomers relatief koel verlopen en de winters vaak zacht zijn. Professioneel weerman Ed Aldus verdiept zich speciaal voor RaceXpress in de weersverwachtingen voor de GP van Engeland. Wat doet het weer en zal Max Verstappen er zijn voordeel mee kunnen doen?

Max Verstappen F1 Silverstone

Over het gehele jaar valt er flink wat regen in het Verenigd Koninkrijk. In Silverstone valt in het algemeen minder regen dan in de rest van het midden van Engeland. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in juli 21,7°. De hoogste temperatuur ooit gemeten bedroeg 32°. In de nacht koelt het af naar een graad of 12. Juli is ook de maand met de meeste zonuren, de zon schijnt gemiddeld zo'n 200 uur.

Op vrijdag zien we tijdens de vrije trainingen af en toe de zon tevoorschijn komen en blijft het de hele dag vrijwel droog. De temperatuur loopt in de loop van de middag op naar ongeveer 20°en er waait een matige westenwind.

Zaterdag volgt de laatste vrije training gevolgd door de verschillende kwalificatierondes. In het heersende weerbeeld komt dan nauwelijks verandering. Er is dan ook veel bewolking met af en toe wat zon en het blijft overwegend droog. In de middag komt de temperatuur uit op ongeveer 20°. De wind waait matig en komt uit het westen.

Tijdens de Grand Prix op zondag schijnt af en toe de zon en blijft het droog. De temperatuur boekt een bescheiden winst en loopt op naar ongeveer 22°. De matige wind waait nog altijd uit het westen. /Bron: Weerman Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS