Formule 1

Weersverwachting Formule 1 in China - wat zijn de vooruitzichten voor de kwalificatie?

Uitgegeven door Ed Aldus • 13 april 2018 09:50 • Print artikel

Dit weekend wordt in het Chinese Shanghai de derde Formule 1 Grand-Prix van het jaar verreden. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt professioneel weerman Ed Aldus vooruit met zijn weersvoorspelling op de Grand Prix van China.

Max Verstappen F1

April is in Shanghai een comfortabele maand met in de middag temperaturen die gemiddeld uitkomen op zo'n 19 of 20 graden. In de nacht daalt de temperatuur naar een graad of 12. Op gemiddeld 11 dagen valt er in Shanghai in april regen. Over de gehele maand schijnt de zon zo'n 148 uur. Soms hebben ze last van ernstige smog waardoor de luchtkwaliteit sterk naar beneden gaat. In de zomerperiode kan het flink warm worden met temperaturen tot boven de 34°. In de zomer van 2013 liep de temperatuur zelfs op naar ruim 40°. Koud kan het er ook worden; in januari 1977 daalde de temperatuur naar -10.

Zaterdag wordt de laatste vrije training verreden en de kwalificatierondes. Het weer ziet er dan beter uit met af en toe zon en het blijft droog. De matige wind komt uit het noordwesten en in de middag wordt het maximaal een graad of 14.

Het weer tijdens de Grand-Prix op zondag ziet er goed uit. Het is een mooie dag met zonnige perioden en het blijft droog. Het wordt ook wat zachter met in de middag een temperatuur oplopend naar een graad of 18. De wind waait meest matig en komt uit het noorden./Bron: Ed Aldus

Speel mee met het Chinese Grand Prix Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS