Formule 1

Weersverwachting Formule 1 in China - de weersvoorspellingen voor de race

Uitgegeven door Ed Aldus • 14 april 2018 17:37 • Print artikel

Zondag wordt in het Chinese Shanghai de derde Formule 1 Grand-Prix van het jaar verreden. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt professioneel weerman Ed Aldus vooruit met zijn weersvoorspelling op de Grand Prix van China.

Max Verstappen F1

April is in Shanghai een comfortabele maand met in de middag temperaturen die gemiddeld uitkomen op zo'n 19 of 20 graden. In de nacht daalt de temperatuur naar een graad of 12. Op gemiddeld 11 dagen valt er in Shanghai in april regen. Over de gehele maand schijnt de zon zo'n 148 uur. Soms hebben ze last van ernstige smog waardoor de luchtkwaliteit sterk naar beneden gaat. In de zomerperiode kan het flink warm worden met temperaturen tot boven de 34°. In de zomer van 2013 liep de temperatuur zelfs op naar ruim 40°. Koud kan het er ook worden; in januari 1977 daalde de temperatuur naar -10.

Het weerbeeld tijdens de Grand-Prix ziet er goed uit. Het is een zonnige dag en het blijft droog. De zon schijnt gedurende 12 uur en de luchtvochtigheid daalt in de middag naar 30%. De temperatuur loopt op naar 19 graden en er waait een matige noordenwind, kracht 3./Bron: Ed Aldus

Speel mee met het Chinese Grand Prix Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS