Formule 1

Weersverwachting Formule 1 Hongarije: wat voor weer krijgt Max op zijn bordje? Kans op onweersbuien?!

Uitgegeven door Ed Aldus • 27 juli 2018 07:41

Dit weekend staat de Grand Prix van Hongarije op het 'weermenu'. Speciaal voor RaceXpress blikt weerman Ed Aldus vooruit op de weersverwachtingen van de komende dagen. De Hungaroring ligt op zo'n 18 km van de prachtige plaats Boedapest. De eerste Grand Prix werd daar al verreden in 1930. De zomers verlopen in Boedapest erg warm en droog, de winters daarin tegen koud met geregeld sneeuw. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in juli 26,5 graden. De hoogste temperatuur ooit in deze regio opgetekend bedraagt 40,7 graden. Over de gehele maand valt er 5,40 mm aan neerslag verdeelt over 12 dagen. De zon schijnt in juli gedurende 274 uur.

Formule 1

Tijdens de vrije trainingen op vrijdag is er geregeld zon en bestaat er in de loop van de middag kans op een lokale onweersbui. In de middag wordt het ongeveer 31 graden en waait er slechts een zwakke noordenwind.

Op zaterdag tijdens de laatste vrije training en de kwalificatierondes laat de zon zich af en toe zien en is de kans op een stevige onweersbui een stuk groter. Met een middagtemperatuur van ongeveer 31 graden blijft het tropisch warm. De wind waait zwak en komt uit het noordwesten.

Ook op zondag is het tijdens de Grand Prix onstabiel met een mengelmoes van zon en bewolking en is de kans op een onweersbui zeer groot en bedraagt zo'n 90%. In de middag blijft het erg warm en is het benauwd met een temperatuur die uitkomt op 30 of 31 graden. Er waait een zwakke noordenwind. /Bron: Weerman Ed Aldus

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS