Formule 1

Weersverwachting F1 Silverstone - Wat doet het weer en zal Max Verstappen er zijn voordeel mee kunnen doen?

Uitgegeven door Ed Aldus • 6 juli 2018 06:28

Komend weekend staat de derde Grand-Prix in drie weken tijd op een rij op het programma in het Engelse Silverstone. Weerman Ed Aldus geeft speciaal voor RaceXpress de weersvoorspelling voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Over het gehele jaar valt er flink wat regen in Engeland. In Silverstone valt in het algemeen minder regen dan in de rest van het midden van Engeland. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in juli 21,7°. De hoogste temperatuur ooit gemeten bedroeg 32°. In de nacht koelt het af naar een graad of 12. Juli is ook de maand met de meeste zonuren, de zon schijnt gemiddeld zo'n 200 uur.

Formule 1 Silverstone

Op vrijdag is er tijdens de vrije trainingen in Silverstone flink wat zon en blijft het droog. De kans op regen is minder dan 5%! De temperatuur loopt op van 18 graden in de ochtend naar 27 graden in de middag. De matige wind waait uit het noordwesten, windkracht 3.

Zaterdag wordt de laatste vrije training verreden en de kwalificatierondes. Het blijft prachtig zomerweer met in de ochtend eerst lage bewolking en daarna flinke zonnige perioden. De wind waait zwak tot matig uit het noorden en de temperatuur loopt op naar 26 graden.

Ook tijdens de Grand Prix op zondag zijn er flinke perioden met zon en blijft het droog. De kans op regen bedraagt minder dan 5%. De temperatuur klimt naar ongeveer 26 graden en er staat maar weinig wind. Weerman: Ed Aldus

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS