Formule 1

WEERBERICHT Formule 1 in Singapore: Zal Max met onweer te maken gaan krijgen?

Uitgegeven door Ed Aldus • 14 september 2017 10:03 • Print artikel

Het komende weekend wordt de Grand-Prix verreden in Singapore en Nederlands trots Max Verstappen wordt grote kansen toebedacht. Het opvallende van deze Grand-Prix is dat deze in de avond wordt verreden. Singapore heeft een tropisch klimaat met gedurende het hele jaar een hoge luchtvochtigheid. December is de natste maand met 287 mm aan neerslag. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in september 31 graden. De zon schijnt gedurende 156 uur en er valt over de hele maand 168 mm neerslag. Professioneel weerman Ed Aldus geeft de weersvoorspelling voor de Formule 1 in Singapore.

Formula 1 Singapore

Vrijdag tijdens de vrije trainingen is het wisselend bewolkt en moet rekening worden gehouden met een onweersbui met windvlagen tot rond 50 km/u. De temperatuur komt uit op een normale 30 graden en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind, windkracht 2 of 3. De luchtvochtigheid ligt in de middag rond 70%. In de nacht koelt het niet verder af dan 26 graden en blijft het vrijwel droog.

Op zaterdag is er tijdens de laatste vrije training en de kwalificatie geregeld zon met stapelwolken en bestaat er opnieuw kans op een regen- of onweersbui. De matige zuidwestenwind stuwt het kwik op naar 30 graden.

Zondag komt er in het heersende weerbeeld tijdens de Grand-Prix geen verandering. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en opnieuw bestaat er kans op een onweersbui. Het wordt ’s middags 30 graden en de wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten. In de nacht blijft het plakkerig en bij een tijdelijk afnemende kans op een bui is het dan zo’n 26 graden. De luchtvochtigheid bedraagt zo’n 70%. Bron: Ed Aldus

TIJDSCHEMA Formule 1 Grand Prix van Singapore: Hoe laat rijdt Max Verstappen?

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS