Formule 1

WEERBERICHT Formule 1 in Monza: Een natte start op zaterdag, maar wat daarna...?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 september 2017 19:47

Na een teleurstellend weekend voor Red Bull F1-coureur Max Verstappen mag hij nu weer aan de bak met zijn RB13 op het circuit van de Autodromo Nazionale in het Italiaanse Monza. Het legendarische circuit heeft een lengte van 5.793 kilometer en over 53 rondes wordt 306,720 kilometer afgelegd. Speciaal voor RaceXpress blikt weerman Ed Aldus vooruit op de weersomstandigheden voor de Gran Premio d'Italia. Monza is gelegen in het noorden van Italië zo’n 15 kilometer ten noordoosten van Milaan.

Formule 1 Monza

Monza ligt aan de rivier de Lambro en dat is een zijtak van de Po. De stad ligt op 162 meter boven zeeniveau en heeft te maken met de bergen in het noorden en de Middellandse Zee in het zuiden. Monza heeft tamelijk koude winters en warme zomers. De meeste neerslag valt in de herfst en de minste in de winter en in de zomer. Januari is de koudste maand in Monza en juli de warmste. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt 24 graden in september en de hoogste temperatuur ooit gemeten bedraagt in deze eerste herfstmaand nog 33 graden.

Zaterdag tijdens vallen in de ochtend nog enkele regen-, en onweersbuien. In de middag mag op een weersverbetering worden gerekend en zal de zon wat vaker tevoorschijn komen en blijft het droog. Middagtemperatuur een graad of 23 en er staat een zwakke noordwestenwind.

Op zondag zien we tijdens de Grand Prix goed weer op het circuit van Monza. Er is veel zonneschijn en het blijft droog. Bij een zwakke zuidoostenwind wordt het met maximaal 25 graden ook wat warmer. /Bron: Weerman Ed Aldus

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS