Formule 1

WEERBERICHT Formule 1 in Japan: Zal Max Verstappen profiteren? Regen trekt rond kwalificatie weg!

Uitgegeven door Ed Aldus • 6 oktober 2017 17:05

Na de prachtige overwinning van Max Verstappen afgelopen weekend in Maleisië zullen heel wat raceliefhebbers dit F1-weekend aan de bank gekluisterd zijn voor de volgende race die zondag in Japan zal worden gehouden. Weerman Ed Aldus kijkt speciaal voor RaceXpress.nl op de ontwikkelingen van het weer. De eerste Grand-Prix werd in Japan gereden in 1976 en daarna nog in 1977. Daarna duurde het 10 jaar voordat de Grand-Prix weer terugkeerde naar Suzuka. Japan staat bekend om zijn vochtige subtropische klimaat. In de zomermaanden ligt de temperatuur dikwijls boven de 30 graden en in de winter is het er vaak koud met vorst. De gemiddelde temperatuur in oktober bedraagt 22,8 graden en de hoogste temperatuur ooit gemeten in deze maand bedraagt 32,7 graden. Over de hele maand valt er ongeveer 128 mm aan regen.

F1 Suzuka Japan


Tijdens de derde en laatste vrije training op zaterdag en de kwalificatierondes blijft het in eerste instantie nog even wisselvallig in Japan met regen of buien, maar deze zal in de ochtend al vlot wegtrekken. In de middag komt de zon vaker tevoorschijn en blijft het droog. De temperatuur komt al op een hoger niveau en bereikt 's middags bij weinig wind 22 graden.

De Grand-Prix op zondag ziet er totaal anders uit dan op vrijdag. Het is een mooie dag met veel zon en het wordt zomers warm. De temperatuur loopt op naar ongeveer 27 graden en daarbij waait een zwakke zuidoostenwind./ Bron: Weerman Ed Aldus

THE SUB® thuistap. Bekijk hier alle modellen! Voor elke keuken of man cave een stijlvolle SUB!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS