Formule 1

WEERBERICHT Formule 1 in de VS - Worden het regenbanden voor Max?

Uitgegeven door Ed Aldus • 17 oktober 2017 20:14 • Print artikel

Komend weekend staat de Grand-Prix van Houston in Texas op stapel en wordt er gereden op het Circuit of The Americas. Houston heeft een warm klimaat en ligt aan de Mexicaanse Golf waardoor er tussen juni en november een kans bestaat op een orkaan. Zo is Houston in augustus nog getroffen door orkaan Harvey waarbij er enorme neerslaghoeveelheden zijn gevallen. Het was de krachtigste orkaan in meer dan 50 jaar! Juli en augustus zijn de warmste maanden met in de middag een temperatuur van gemiddeld 33 graden. In oktober wordt het nog zo’n 26 graden. Juni is de natste maand van het jaar met gemiddeld 135 mm aan regen. In oktober valt er gemiddeld 114 mm aan regen. De hoogste temperatuur ooit waargenomen in Houston bedraagt 43,3 graden en de laagste temperatuur bedroeg -15 graden.

Formule 1 2017 Austin Texas


Vrijdag is het tijdens de vrije trainingen onstabiel met af en toe zon en in de loop van de dag valt een regen-, of onweersbui. Met een middagtemperatuur van 28 graden en een hoge luchtvochtigheid zal het uitermate klam aanvoelen.de matige wind waait uit het oost tot zuidoosten.

Zaterdag worden de laatste vrije trainingen verreden en de kwalificatierondes. Het blijft dan drukkend weer met soms zon en een regen-, of onweersbui. De temperatuur loopt op naar 30 graden en er waait een matige zuidoostenwind.

Op zondag blijft de kans op een flinke onweersbui tijdens de Grand-Prix erg groot. Tijdens zo’n bui kunnen er met gemak tientallen mm aan regen naar beneden komen. Er staat slechts een zwakke tot matige noordwestenwind en de temperatuur komt uit op een graad of 25. /Bron Weerman: Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS