Formule 1

WEERBERICHT Formule 1 in Brazilië - Hoe ontwikkelt het weer zich rond Interlagos?

Uitgegeven door Ed Aldus • 11 november 2017 09:56

Het komend weekend wordt de voorlaatste Grand Prix van het Formule 1-seizoen 2017 verreden in São Paulo in Brazilië. Sinds 1990 wordt de Grand Prix daar jaarlijks verreden op het Autódromo José Carlos Pace, ook wel bekend als Interlagos. in 2016 was Max Verstappen de grote smaakmaker in een nat Interlagos. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt weerman Ed Aldus vooruit op de komende dagen. Wat zijn de weersverwachtingen voor de Grote Prijs Formule 1 van Brazilië?

Formula One Autódromo José Carlos Pace Interlagos

São Paulo heeft een subtropisch klimaat waarbij de temperatuur het gehele jaar vrij gelijkmatig verdeeld is. Zo heeft de koudste maand juli een gemiddelde temperatuur van 15,8 graden en de warmste maand februari een temperatuur van 22,4 graden. De zomers verlopen kletsnat met maandelijks gemiddeld meer dan 200 mm aan neerslag en dat is dan samen gelijk de helft van de totale jaarsom. De gemiddelde maximumtemperatuur in november bedraagt 25,9 graden en de hoogste temperatuur ooit gemeten in november bedraagt 35,3 graden. In november schijnt de zon gemiddeld zo'n 163 uur.

Zaterdag zien we tijdens de laatste vrije trainingen en de kwalificatieronde’s een wisselende bewolking en bestaat er eerst nog kans op een bui. In de middag wordt het ongeveer 22 graden en staat er een zwakke tot matige zuidenwind.

Zondag wordt tijdens de Grand-Prix prachtig weer verwacht met volop zon en blijft het droog. Het kwik in de thermometer loopt op naar een zomerse 27 graden. De wind waait slechts zwak tot matig en komt uit het zuidwesten. /Bron: Weerman Ed Aldus



Nog maar twee paar dagen voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Vergeet hem niet weer. Kijk HIER eens vrijblijvend voor meer informatie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS