Formule 1

WEERBERICHT Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi - Zonnige vooruitzichten voor Max

Uitgegeven door Ed Aldus • 21 november 2017 06:09 • Print artikel

Voor de Formule 1-liefhebbers zal het even wennen zijn. Komend weekend staat voor Max Verstappen alweer de laatste Grand Prix van 2017 op het programma. De GP wordt verreden in Abu Dhabi op Yas Island op het schitterende Yas Marina Circuit. De race wordt zondag verreden vanaf het eind van de middag als de zon nog schijnt, maar eindigt in het donker. Speciaal voor RaceXpress.nl geeft professioneel weerman Ed Aldus de weersvoorspellingen voor de komende dagen in Abu Dhabi.

Yas Marina Circuit Abu Dhabi

Abu Dhabi heeft een woestijnklimaat waarbij over het hele jaar erg weinig neerslag valt. Over het jaar valt zo'n 57 mm, terwijl in ons land over het hele jaar 850 mm aan neerslag valt. Tussen mei en november valt er vrijwel geen neerslag. De meeste neerslag valt in de maanden februari en maart waarbij op vijf of zes dagen regen kan vallen. De hoogste temperatuur ooit waargenomen in Abu Dhabi bedraagt 52,8 graden in 2016. In november bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 31,1 graden en de minimum temperatuur komt uit op gemiddeld 18,7 graden. De zon schijnt over de hele maand 286,6 uren. Over het hele jaar schijnt de zon in Abu Dhai 3462 uur en dat is een heel verschil met Nederland, want hier schijnt de zon ruim 1600 uur.

Tijdens de vrije trainingen op vrijdag is het prachtig weer en schijnt de zon volop. Met een middagtemperatuur van ongeveer 30 graden is het warm. De wind waait zwak tot matig en komt uit het noordwesten.

Zaterdag worden de laatste vrije trainingen verreden en kwalificatieronde’s. Ook op deze dag schijnt de zon gedurende 10 uur onafgebroken en loopt de temperatuur in de middag op naar ongeveer 27 graden. De matige wind waait uit het noordwesten en er bestaat er kans op windvlagen tot zo'n 50 km/u.

Ook op zondag - tijdens de Grand Prix - is het de hele dag zonovergoten en loopt de temperatuur opnieuw op naar 27 graden. Als de F1-race begint bedraagt de temperatuur een graad of 25, de uren daarna wordt het langzaam minder warm en koelt het af naar 23 graden om 21:00 uur. Er staat een matige noordwestenwind. Er kunnen nog windvlagen optreden tot 40 km/u. Eind van de middag en in de avond zal de wind wat in kracht gaan afnemen. /Bron: Weerman Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS