Formule 1

"We schatten hem erg hoog in onder de volgende generatie van jong talent in de Formule 1"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 augustus 2018 14:11

McLaren heeft de nieuwe vervanger voor Fernando Alonso gevonden. De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 wordt volgend jaar opgevolgd door zijn landgenoot Carlos Sainz bij de F1-renstal uit Woking. Natuurlijk is Zak Brown blij met de coureur die via Toro Rosso in de Formule 1 kwam. "We zijn ongelofelijk blij dat Carlos zich bij ons voegt als McLaren-coureur", zegt McLaren-directeur Zak Brown. "We hebben hem nu al een tijdje beoordeeld en we schatten hem erg hoog in onder de volgende generatie van jong talent die via de treden naar de Formule 1 komen."

Carlos Sainz van Renault naar McLaren in 2019

"Carlos brengt een perfecte mix van jeugd en ervaring mee. Ondanks dat hij pas 23 is, start hij zijn vijfde seizoen in de sport met ons en gaat een enorme hoeveelheid race-ervaring meebrengen, zowel in de Formule 1 als met onze partner Renault. Het is geen geheim dat Carlos een enorme bewonderaar is van Fernando en het past dat hij in het stoeltje als Spanjaard gaat stappen met een legendarische naam in de motorsport."

"We denken dat hij perfect past bij McLaren en we zijn echt blij dat hij zich bij ons voegt voor het volgende seizoen en verder."

Tickets F1 Spa Francorchamps F1 Grand Prix circuit Overview


Last minute naar de F1! INFO: Formule 1-tickets voor de Grand Prix van België 2018 op Spa-Francorchamps in de Ardennen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS