Formule 1

Wat was het belangrijkste voor Max Verstappen? "Ons eigen programma afgewerkt! Dicht op Ferrari en Mercedes"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 maart 2018 19:45 • Print artikel

Het ging Aston Martin Red Bull Racing en Max Verstappen niet om snelle rondjes te rijden. Nee, de focus lag vooral op veel kilometers maken en kijken hoe het met de betrouwbaarheid gesteld is. Na de 187 ronden van vandaag heeft Verstappen een goed gevoel overgehouden aan zijn test in Barcelona. “We wilden vandaag veel ronden rijden en uitzoeken hoe goed de racesnelheid was. Voor mijn gevoel is die snelheid in orde. Daarmee kunnen we tevreden zijn.”

Aston Martin Red Bull Racing Max Verstappen RB14 Formule 1

“Het belangrijkste was om ons eigen programma af te werken, veel ronden te rijden en de auto te verbeteren. Dat is precies wat we vandaag gedaan hebben. We hebben wel een run op de ultrasofts gedaan, maar dat was niet in kwalificatiemodus.”

Red Bull en Max Verstappen hebben een goede test doorstaan. De RB14 is betrouwbaar gebleken. Op vrijdag komt Daniel Ricciardo nog in actie en dan gaat het vizier op Australië. “Wat betreft betrouwbaarheid wel, daar ben ik blij mee. We hebben geen problemen gekend met de auto, dat is ook erg belangrijk. Ook ben ik tevreden met de snelheid, dus we hebben een goed uitgangspunt. We proberen dicht op Ferrari en Mercedes te zitten. Als we daar in de kwalificatie drie of vier tienden op laten liggen, kunnen we in de race wel het gevecht met ze aangaan. Daar mikken we op. Maar het blijft afwachten, want Melbourne is weer een hele andere baan.”MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS