Formule 1

Wat is de volgende stop voor Fernando Alonso?: "Geen idee of Ferrari een optie is?"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 juni 2017 06:55 • Print artikel

Voormalig Formule 1 coureur Pedro de la Rosa kent Fernando Alonso erg goed en leeft mee met de omstandigheden waar zijn landgenoot in verkeert bij McLaren. De Spanjaard die bij Arrows, Jaguar, McLaren, BMW en HRT heeft geracet fungeerde ook in een rol als testcoureur bij Scuderia Ferrari waar hij samen met de tweevoudig wereldkampioen werkte. De la Rosa geeft toe dat de opties voor Alonso in 2018 gelimiteerd zijn, hij weet niet of een terugkeer naar Maranello mogelijk is nadat zijn relatie met de Scuderia tot een bitter einde kwam in 2014.

Formule 1 2017 Pedro de la Rosa


"Wie ben ik om te oordelen", zei De la Rosa tegen de Spaanse krant AS. "Maar wat kan ik zeggen dat hij bij Ferrari weg moest. Dat hij naar McLaren moest gaan. Ik kan niet oordelen maar wat ik beleefd heb bij Ferrari was onmogelijk voor beide partijen. Ik heb geen idee waar Alonso naar toe kan gaan en of Ferrari een optie is. Ik denk dat het te vroeg is om er over na te denken en ik zie Alonso nog steeds gefocust op het McLaren project."

Over het onderwerp McLaren meent de Spanjaard dat alleen de naam van het team de stroom aan veranderingen heeft overleefd bij zijn vroegere werkgever. "Ik ken het huidige McLaren niet zo goed", legt De la Rosa uit. "Er zijn nog steeds fantastische mensen en ik heb er nog steeds vrienden. Maar 80% van de mensen waar ik de eer mee had om te werken zijn nu bij Mercedes AMG Petronas, Red Bull Racing of Ferrari. Het McLaren vandaag de dag met Honda, daar kan ik niets over zeggen want ik ken daar niemand. Het enige wat gebleven is, is de naam."

Op de vraag of Alonso een fout heeft gemaakt door naar McLaren te gaan in 2015 antwoordde De la Rosa: 'Dat is een vraag die alleen Alonso kan beantwoorden, hem kennende zal hij dat op een dag wel doen".


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS