Formule 1

Wat als Max Verstappen een Mercedes-krachtbron tot zijn beschikking zou hebben?

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 februari 2018 08:10 • Print artikel

Volgens Max Verstappen zou het Red Bull team domineren, als ze met de motoren van Mercedes racen. De motors van de Duitse leverancier zijn in het hybride V6 tijdperk het meest efficiënt gebleken, met hun fabrieksteam en twee andere renstallen onder hun clientèle. De motor van Mercedes heeft volgens geruchten een voorsprong van 50 pk bij het nieuwe seizoen. Renault heeft, na vier opeenvolgende titels in 2010 tot 2013 met Red Bull Racing, nog steeds veel problemen met de krachtbron sinds de grote technische veranderingen van 2014. De vraag is hoelang zal het huwelijk tussen de Franse motorleverancier en het team uit Milton Keynes gaan duren?

Max Verstappen


“Als we een Mercedes-motor achterin zouden hebben liggen, zouden ze ons aan de horizon zien verdwijnen,” zei hij tegen het Engelse Autosport. Volgens Verstappen is het materiaal van Renault niet zo “stabiel” als dat van Ferrari en Mercedes, wat veel verschillende redenen zou hebben. “Die motor van ons is nu eenmaal niet zo stabiel in vergelijking met die van Mercedes en Ferrari, Maar dat heeft met van alles te maken. Als het zo simpel was zou het al lang opgelost zijn natuurlijk”, aldus Verstappen.

Renault heeft al meerdere malen gezegd dat het niet verder wil gaan met Red Bull na 2018, wat betekent dat Honda de meest logische nieuwe partner is voor het Oostenrijkse team. Honda zal dit seizoen power units aan Red Bulls zusterteam Toro Rosso leveren, nadat het Japanse merk de samenwerking met McLaren beëindigde eind 2017./ Door Alan van Rijn

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS