Formule 1

Was overname Formule 1 geldig? Boete van 168 miljoen dollar dreigt

Uitgegeven door Daan Daniels • 14 februari 2017 19:02 • Print artikel

Het ziet er naar uit dat de Formule 1 de hete adem in de nek voelt van de Europese Commissie, nu die waarschijnlijk onderzoek gaat doen naar de overname van de Formule 1 door Liberty Media.

Formule 1 Liberty Media


Het Britse lid van het Europese Parlement Anneliese Dodds claimt dat het zeer waarschijnlijk is dat de verkoop aan het Amerikaanse Liberty Media in strijd is met Europese wetgeving als gevolg van belangenverstrengeling bij de FIA.

Het bestuursorgaan van de motorsport moest groen licht geven voor de verkoop, maar als aandeelhouder van de Formule 1 maakte de FIA ook 80 miljoen dollar winst op de deal. De FIA kocht een aandeel van 1 procent in het moederbedrijf in juli 2013, ter waarde van 458.000 dollar. Dodds zegt dat dit een schending was van de overeenkomst tussen de FIA en de Europese Unie van jaren geleden om juist belangenverstrengeling te voorkomen.

Times correspondent Rebecca Clancy zegt dat een onderzoek naar de overname nu een stap dichterbij is. De Formule 1 kan een boete krijgen van 168 miljoen dollar.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS