Formule 1

Wanneer krijgt Max Verstappen zijn volgende gridstraf? "Wellicht in Mexico"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 5 oktober 2017 21:22

Met nog vier races te gaan is de vraag, wanneer krijgt Max Verstappen een nieuwe gridstraf? Helmut Marko gaf na de winnende race op Sepang aan dat ze na Japan zouden kijken hoe de zaken ervoor staan met de krachtbron van Verstappen. Red Bull kan zomaar besluiten een nieuwe motor in de RB13 van de Limburger te monteren omdat Max al een aantal races zijn vijfde krachtbron gebruikt. De kans dat de vijfde verbrandingsmotor, turbocharger en MGU-H het niet volhoudt is groot en het team uit Milton Keynes wil zo min mogelijk risico lopen op weer een DNF voor de winnaar van de Maleisische Grand Prix.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Dat er een wissel van componenten gaat plaatsvinden is een feit, wanneer is nog onzeker. "Wellicht in Mexico", zei Verstappen tegen het Amerikaanse Motorsport. "Na het seizoen dat ik tot dusver heb gehad, met al die uitvalbeurten, horen dit soort dingen er gewoon bij. Gelukkig heb ik nu een overwinning op zak, dus mijn humeur is goed."

De aanstaande race op het circuit van Suzuka is na de overwinning van vorige week een eztra motivatie om succes te behalen. In 2016 stond Verstappen op P2 tussen de winnaar Nico Rosberg en Lewis Hamilton op het podium.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS