Formule 1

Waarom je de Chinese Grand Prix niet mag missen

Uitgegeven door Johann Petermann • 15 april 2018 03:07 • Print artikel

Ferrari heeft in de kwalificatie van de Chinese Grand Prix de eerste startrij binnengesleept, nota bene op een circuit waar Mercedes de afgelopen jaren heeft gedomineerd. Is dit het einde van het Mercedes tijdperk?

GP Shanghai

Mercedes en Ferrari zullen zondag op de softband starten en kunnen daarom elkaars strategie gaan spiegelen. Of gaan ze toch iets anders doen? Het wordt in ieder geval een fascinerende strijd voor de overwinning.

Om het nog spannender te maken zullen Max Verstappen en Daniel Ricciardo, net achter de Mercedessen, op de derde startrij beginnen op de veel snellere maar minder duurzame ultrasofts. Red Bull zal tijdens de eerste stint bliksemsnel moeten zijn om schade bij de tegenstanders aan te kunnen richten.

Daarnaast waren de drie topteams tijdens de longruns nagenoeg even snel met slechts tienden tussen de gemiddelde tijden. Sterker nog, het was Red Bull dat zelfs een klein beetje sneller dan de scharlakenrode en zilveren auto's leek.

De coureur die op pole heeft gestaan bij de Chinese Grand Prix heeft in het verleden in 9 van de 14 edities ook de race gewonnen, maar deze statistiek wordt wat afgezwakt als je bedenkt dat Shanghai het record heeft voor de meeste geslaagde inhaalacties. Met de lange rechte stukken en DRS-zones zijn er genoeg kansen.

De eerste bocht gaat legendarisch worden, de rijders kunnen wellicht profiteren van de slipstream van hun voorganger maar komen dan gelijk een bijna eindeloze bocht naar rechts tegen. In deze spiraal kunnen ze hun race maken of kraken.

In het middenveld is het eveneens spannend, het zit daar dichter bij elkaar dan ooit. Renault heeft momenteel de beste kaarten in handen als het gaat om ‘the best of the rest’. Haas en een sterker wordend Force India staan klaar voor de uitdaging. En vergeet Fernando Alonso niet...

McLaren kan namelijk voor het eerst sinds 2011 drie opeenvolgende races met beide auto’s in de punten geraken. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne hebben geen ideale uitgangspositie met P13 en P14, maar dat heeft hen dit jaar nog niet weerhouden om toch punten te pakken. De MCL33 zet nog geen goede kwalificatie neer maar heeft wel een indrukwekkende racesnelheid.

Kortom, genoeg redenen om morgenvroeg de wekker te zetten en te genieten van het losbarstende geweld!

Livestreaming Max Verstappen


Timing 2018 Formula 1 Grand Prix of China:
Zondag 15 april: 	
Paddock Club Paddock Club Truck Tour 06:10 - 06:40
Formula 1 preview race Formula 1 06:00 - 08-00 LIVE
Formula 1 Drivers' Parade 06:40 - 07:00 LIVE
Formula 1 Starting Grid Presentation 07:00 - 07:15 LIVE
Formula 1 National Anthem 07:56 - 07:58
Formula 1 Grand Prix(56 Laps or 120 Mins) 08:10 - 10:10 LIVE

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS